ARAUJO WINERY STORAGE BARN

1993
Calistoga, CA

In 1990, we began extensive renovation of the existing buildings and created a new winery and caves. Throughout the renovation of the estate, the Aruajo’s sought to maintain links with Napa Valley’s agricultural history. By 1993, the second phase of the winery had been completed, caves excavated, gardens designed and planted. The case storage building is designed with the forms of agricultural buildings of Napa Valley as a point of departure, the detailing and materiality reveal that it doesn’t mimic the past, but rather it utilizes the past and present to create a blending of the two. The walls are superinsulated concrete that is sheathed with a wood rainscreen, the roof framing is heavy timber and exposed wood decking with insulation sandwiched between the decking and metal roofing. The low cupola provides a positive draw of hot air up through the breezeway; it provides just enough height to create a positive draw of air, without needless formal extension. Along with the idea that we wanted the building to fit in to the landscape, energy and resource conservation was a major drivers of the architectural solution.

(with Ned Forrest Architects)